Vul een zoekwoord in

Over GZ-Punt

GZ-Punt faciliteert een breed en onafhankelijk gezondheidsplatform voor preventie, positieve gezondheid en zelfregie. In een vernieuwend netwerk matchen we vraag en aanbod van zorg, met de focus op (mentale) gezondheid. Ons doel: onnodige zorg voorkomen en de mentale weerbaarheid van mensen versterken.

Wat we doen

GZ-Punt wil de zorg op een vernieuwende manier anders organiseren; met moderne digitale middelen en in slimme samenwerking met partners. GZ-Punt doet dit door landelijk een breed en onafhankelijk online gezondheidsplatform (GZ-Plein) te faciliteren, ondersteund met plaatselijke, fysieke hubs.

De diensten worden aangeboden door een breed netwerk van organisaties, professionals, ervaringsdeskundigen en cliënten zelf. Onze stip op de horizon: een fundamentele verschuiving van zorg naar voorzorg. Je hebt altijd en overal toegang tot wat je nodig hebt om je mentale veerkracht en vitaliteit te versterken: via laptop, telefoon of tablet. Met hetzelfde gemak, waarmee je een boek koopt bij Bol.com of een hotel boekt bij Booking.com. Je kunt je leven, vanuit eigen regie, weer zelfstandig oppakken. Zo begint verandering direct!

Toegankelijk via het online platform GZ-Plein.nl

GZ-Punt is toegankelijk via de website GZ-Plein en de GZ-Apps. Daar vindt een gebruiker alle tools om zijn of haar mentale, fysieke of sociale weerbaarheid te vergroten. Via zelfhulpmodules, ervaringsdeskundigheid, verhalen van lotgenoten of professionele hulp. Het aanbod van GZ-Punt is primair digitaal, eventueel aangevuld met een persoonlijk gesprek op locatie of fysieke training.

Naast mentale begeleiding en oefeningen biedt GZ-Punt – preventief of ter ondersteuning van het herstel – ook fysieke trainingen aan. Dat gebeurt digitaal en ook via onze GZ-Hubs. De gedachte is om mensen een laagdrempelige, veilige plek te bieden om met lotgenoten een moeilijke periode in hun leven te overbruggen. Voor mensen, die psychisch kwetsbaar zijn, is de stap naar een reguliere voorziening, zoals een buurthuis, sportschool of vereniging vaak te groot. GZ-Punt wil die drempel verlagen en mensen zoveel mogelijk bieden om zelf snel stappen te zetten.

Breed aanbod

De kracht van GZ-Punt is het ondersteunen en faciliteren van het aanbod in de breedte: van preventie tot behandeling – zowel voor lichte klachten (GBGGZ) als meer complexe klachten (SGGZ) – aangevuld met workshops, trainingen en lezingen. GZ-Punt biedt zelf geen zorg, maar ondersteunt partners die hierin gespecialiseerd zijn. Het aanbod is hoofdzakelijk online via de website en via de GZ-apps, maar vindt ook deels plaats via onze GZ-Hubs waar mensen terecht kunnen voor een fysieke afspraak, les of training. Door laagdrempelig in te steken, voorkomen we dat meer zorg nodig is. Is zelfzorg alleen niet meer voldoende? Dan staan onze partners, zoals ggz-specialisten klaar met de beste GBGGZ- en SGGZ-begeleiding voor mentale gezondheidsproblemen.

Deel uitmaken van het netwerk

Bij GZ-Punt geloven we in de kracht van het netwerk. Daarom werken we nauw samen met partners en professionals in een ecosysteem. Er zijn mogelijkheden voor:

  • Gezondheidsorganisaties, om samen met ons stappen te maken naar een toegankelijke, innovatieve en betaalbare ggz.
  • Gezondheidsprofessionals, ons aanbod van diensten op het vlak van (mentale en fysieke) gezondheid en welzijn.
  • Gemeenten, die we faciliteren en ontzorgen bij de inzet van Specialistische Ondersteuners Jeugd (SOJ).