Vul een zoekwoord in

GZ-Plein

GZ-Plein is een onafhankelijk online gezondheidsplatform met als doel onnodige zorg voorkomen. Dat doen we met zorgverleners en zorgorganisaties die als partner of behandelaar bij GZ-Plein zijn aangesloten.

Wat is GZ-Plein?

Soms zit het leven even tegen. Of gebeurt er iets in je leven waardoor je even uit balans raakt. GZ-Plein is er voor iedereen met milde tot ernstige psychische klachten die weer grip wil krijgen op het leven. Denk aan angststoornissen, depressie, trauma, persoonlijkheidsstoornis of gedragsverslaving. GZ-Plein beoogt de eigen (veer)kracht van mensen te versterken. Met behulp van zelfhulpmodules, mentale training en opdrachten. Reguliere zorg richt zich vaak op de ‘zwaktes’ en kwetsbaarheid van mensen, op gediagnosticeerde klachten en zaken die niet goed gaan. Die negatieve focus ondermijnt het gevoel van eigen kracht en zelfvertrouwen. En die eigen kracht is precies waar GZ-Plein wel de focus op legt.

De stap om weer iets op te bouwen na psychische klachten of opname vergt zelfvertrouwen, kennis en sociale vaardigheden. Ondersteuning vanuit een eigen netwerk ontbreekt daarbij vaak, net als een veilige plek om dit stapsgewijs op te pakken. GZ-Plein werkt juist aan die kracht, door het bieden van informatie en zelfhulp in de vorm van blogs, artikelen, video’s en ervaringsverhalen over gezondheid. GZ-Plein nodigt je uit om je eigen dagelijkse leven zin te geven. Op een plek en tijd die het beste bij jou past. Iedereen, van jong tot oud, met psychische klachten kan bij GZ-Plein terecht.

Het aanbod van GZ-Plein

GZ-Plein zorgt ervoor dat iedereen, die hulp zoekt, gemakkelijk de weg kan vinden en de ondersteuning kan kiezen die bij hem of haar past. Bij GZ-Plein krijg je ondersteuning, van zingeving tot ondersteuning in het dagelijks leven. Die verloopt grotendeels online, met eventueel een persoonlijk gesprek, les of training op locatie. Je kunt thuis aan de slag of op een plek waar je je prettig voelt, op een tijdstip dat het beste bij je past. Iedereen, van jong tot oud, met psychische klachten kan bij GZ-Plein terecht.

Doel GZ-Plein

GZ-Plein biedt online hulp bij psychische klachten vanuit een brede positieve kijk op gezondheid. En vanuit de overtuiging dat mensen veerkrachtig zijn en het beste herstellen in de eigen omgeving. Met steun van ervaringsdeskundigen, zelfzorg, tijdelijke behandelprogramma’s en apps. Zo houdt je zelf de regie en krijg je je leven weer op de rit.

Wat is er op GZ-Plein te vinden?

GZ-Plein start in de eerste fase met zelfhulpmodules gericht op preventie en het voorkomen dat problemen ernstiger worden. Denk bijvoorbeeld aan het omgaan met stress. Zo vindt de gebruiker er blogs, artikelen en ervaringsverhalen over gezondheid, ingedeeld op basis van de thema’s van positieve gezondheid. Daarnaast hebben mensen toegang tot zelfhulpmodules via diverse cliëntenportalen, zoals Karify. Andere functies die GZ-Plein op korte termijn gaat aanbieden, zowel online als offline:

  • Ontmoetingsplek waar je lotgenoten en ervaringsdeskundigen treft
  • Zelftesten (bijvoorbeeld: ‘Drink ik te veel?’)
  • Korte, vrijblijvende adviesgesprekken (georganiseerd door Viviq, viviqggz.nl)
  • Cursussen en activiteiten (denk aan yogalessen, wandelen, mindfulness-cursus)
  • Podcasts, webinars en video’s
  • Tips voor het ontwikkelen van gezonde routines over thema’s als beter slapen of minder piekeren
  • Matching: cliënten kunnen een eigen professional/behandelaar/coach kiezen
  • Ondersteuningsaanbod van (gezondheid)partners die aangesloten zijn op het GZ-Plein, zoals yogadocenten/scholen, fysio's, sport- en voedingsdeskundigen
  • Een app om met je eigen dashboard je dagelijkse voortgang bij te houden